Авторизація

     Забули пароль?


Реєстрація

   
Наше життя

Як зробити морозиво вдома: 5 простих рецептів

У літні дні приємно поласувати морозивом, а якщо воно буде 100% з натуральних компонентів, то це ще й корисно та поживно. Аби не гаяти час на пошуки рецептів, ми вирішили допомогти з цією справою та підібрати для вас кілька простих рецептів приготування домашнього морозива.


МАГІЯ

Інгредієнти: згущене молоко, молоко, какао-порошок.

Пропорції: на 100 грамів згущеного молока потрібно 100 мілілітрів звичайного молока і 1 столова ложка какао.

Приготування: до згущеного молока додаємо какао-порошок, помішуючи все вінчиком, повільно вливаємо гаряче (але не кип’ячене) молоко.

Ставимо на розігріту плиту. Доводимо до кипіння помішуючи. Охолоджуємо і розливаємо у форми. Потім ставимо у морозилку не менше ніж на 2 години.

Порада: аби морозиво було м’яким та кремоподібним, його потрібно кілька разів перемішувати, виймаючи з морозилки кожні 30—40 хвилин.


КАВОВЕ

Інгредієнти: 3 склянки свіжозавареної кави, 2 столові ложки молока (або вершків), 250 грамів цукру, 4 яєчних жовтки.

Приготування: у розтерті з цукром жовтки влити молоко і каву. Все добре перемішати і поставити на маленький вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню, але продовжувати помішувати до повного охолодження. Потім кавову масу перелити у форму і заморозити, періодично збиваючи.


ДОМАШНЄ

Інгредієнти: 4 яєчних жовтки, 150 грамів цукру, 200 мілілітрів вершків, 0,5 літри молока.

Приготування: жовтки з’єднати з цук­ром, збити до білого кольору, додати молоко і все добре перемішати. Окремо в густу піну збити вершки і додати до молочної маси, розмішати.

Порада: якщо смак яєць буде яскраво виражений, то можна додати ванілін.


ПЛОМБІР

Інгредієнти: 1 літр молока, 100 грамів масла, 2 склянки цукру, 1 чайна ложка крохмалю, 5 яєчних жовтків.

Приготування: масло покласти в підігріте молоко і довести до кипіння. В окремому посуді з’єднати крохмаль, цукор і жовтки. Розмішати і розтерти до однорідної маси. Додати до неї трохи молока, щоб вийшла консистенція рідкої сметани. У кипляче молоко поступово, тоненькою цівкою влити отриману масу, постійно помішуючи. І знову все довести до кипіння. Каструлю зняти з вогню, помістити в холодну воду і ретельно помішувати доти, доки маса не стане хоча б теплою. Після цього залишити її до повного охолодження, а потім розлити по формах і заморозити.


МОРОЗИВО З ЙОГУРТУ

Цей рецепт морозива — найпростіший.

Для його приготування потрібно лише йогурт і палички для морозива.

Паличку увіткнути в йогурт і поставити його в морозильник. Через 30 хвилин дістати, добре перемішати і знову прибрати на холод. Цю процедуру по­вторити тричі. Приблизно через дві години можна насолоджуватися смачним йогуртовим морозивом. Щоб звільнити його від пластикової склянки, потрібно на пару секунд опустити цю склянку в гарячу воду.


За матеріалами ЗМІ підготував С. ВОВК



газета Наше Життя

Як зробити морозиво вдома: 5 простих рецептів

2018-06-15
Наш відпочинок / Радимо приготувати https://ourlife.in.ua/uploads/posts/2018-06/1528992117_morozhenoe-s-kavami.jpg

У літні дні приємно поласувати морозивом, а якщо воно буде 100% з натуральних компонентів, то це ще й корисно та поживно. Аби не гаяти час на пошуки рецептів, ми вирішили допомогти з цією справою та підібрати для вас кілька простих рецептів приготування домашнього морозива.

газета Наше Життя