Авторизація

     Забули пароль?


Реєстрація

   
Наше життя

Гарбузовий хліб від Анни Полякової

Перш за все, необхідно приготувати таку важливу складову, як гарбуз. Шматок гарбуза треба натерти на дрібній тертці, вижати сік (вижимки не викидати!).

 

 

Приготування опари: до 1 стакану гарбузового соку додати 50 г дріжджів (краще для цього взяти «Львівські»), 2 ст. ложки цукру, 1 стакан борошна. Все ретельно перемішати (опара має бути такої густоти, як сметана), на півгодини помістити в тепле місце.

 

Приготування тіста: готову опару вилити у зручну миску, додати 0,5 стакана олії та 3 збитих яйця (трохи білка залишити для змащування хліба), 2—3 ложки цукру. До тіста додати вижимки з гарбуза, а також, за бажанням, — родзинки, дрібку солі і корицю. Все перемішати, а потім з отриманої маси вимісити тісто, потроху підсипаю­чи борошно (всього на тісто витрачається 1 кг борошна). Вимішують доти, поки тісто перестане липнути до стінок посуду, а потім перекладають до більшого посуду, дно якого обсипане борошном, і становлять у теп­ло. Коли тісто підійметься, його вимішують до осідання і знову залишають для підйому. Після того, як воно підніметься вдруге, його повторно вимішують і викладають у змащені олією форми, на дно яких покладені вимащені олією паперові кола. Форми заповнюють до половини, дають тісту підійти, змащують зверху збитим білком, посипають за бажанням корицею і випікають у розігрітій до 200 градусів духовці від 40 хвилин до години. Головна ознака готовності — рівномірно коричневий колір верхньої кірки і, звичайно ж, запах здоби з легким гарбузовим ароматом.

 

За таким же рецептом можна приготувати хліб з гарбузом, додавши до нього (замість родзинок та кориці) зерна тмину. У тісто з тмином цукор не додають. До речі, цей хліб дуже смакує з кисляком, кефіром чи молоком.

 

Смачного вам!





газета Наше Життя

Гарбузовий хліб від Анни Полякової

2016-02-19
Наш відпочинок / Радимо приготувати https://ourlife.in.ua/uploads/posts/2016-02/1455781879_garbuzoviy-hlb.jpg

Перш за все, необхідно приготувати таку важливу складову, як гарбуз. Шматок гарбуза треба натерти на дрібній тертці, вижати сік (вижимки не викидати!).

 

 

 

газета Наше Життя