Авторизація

     Забули пароль?


Реєстрація

   
Наше життя

Кулінарне шоу від Олександра Токача

Звичайно, уподобання у нас всіх різні. От у Саші Токача їх два — кулінарія і подорожі.

Любов до смачного приготування страв йому прищепила мама. З дитинства закарбувалась у його пам’яті перша спроба щось приготувати. Десь у семирічному віці Сашко захотів порадувати своїх батьків, які були на роботі, смачною вечерею.

 

 

Квітував травень у зелених барвах молодої порослі, а на Закарпатті вже достигла рання картопля. Наш юний кулінар накопав на городі картоплі, почистив і почав варити. Щоб приправити кропом, ще раз пішов на грядки. Зелені там було всілякої, вона лише розпустилась, тому він довго шукав ріденький віничок укропу, і, як йому здалось, знайшов, і багато. Передчуваючи, як будуть приємно здивовані батьки та похвалять його старання, малий Сашко показав батькам приготовлену страву. Та несподівано мама вигукнула: «Що ти наварив! Ти ж поклав ромашку замість кропу!»

Гіркий плач змінився у малого кухаря бажанням навчитися добре готувати..

Саме таким, тонким знавцем закарпатської кухні — а вона поєднує кухні різних народів, які населяють край: українців, угорців, румунів, німців, чехів, словаків, поляків — знаємо ми Олександра Токача, культорганізатора Будинку культури УТОГ в Ужгороді. Він може щодня вам розповідати, яке ввечері готував нове блюдо, і що завтра планує неординарного зварити… За два десятки років співпраці з ним наші працівники перепробували численні рецепти, якими щедро ділиться наш кулінар.

 

 

Цього разу Олександр готував своє «кулінарне шоу» для відвідувачів клубу досить ретельно. Склав програму з трьох конкурсів: «Прикрасити холодильник», «Інгредієнти українського борщу» і турецьке закусочне блюдо «Лаваш з начинками». Для цього він ретельно підібрав усі необхідні продукти. Змагались по дві команди нечуючих. Журі мало і слухати, і пробувати. Родзинкою шоу став макет холодильника, заповненого дощенту різноманітними м’ясопродуктами, заморськими рибами, грибами, цитрусами, вишуканими спеціями та приправами (це все в картинках, які Токач сам і намалював!)

Найцікавіше сприйняли глядачі запитання: скільки ж треба наших зарплат, щоб все це купити?.. Але хоч віртуально можна полюбуватися такими статками…

Коли команди змагались у зав­данні по приготуванню лавашу — а це вже були справж­ні продукти — організатор шоу слідкував за процесом, підказував і заперечував їхні дії. Наприкінці цього процесу шеф­кухар нашого шоу продемонстрував усім іспанський овочевий салат, який він пробував під час цьогорічної подорожі до Країни басків. Для цього Олександр приготував усі необхідні овочі та зелень, якими так багата осінь. Поділився досвідом, якими соусами краще приправляти такі салати і які класти спеції. Коли його блюдо вже гордо рясніло і височіло у величенькій мисці, наші команди подали начинені сиром, яйцями, майонезом, бужениною та іншими начинками лаваші. І тут Сашко порекомендував, як гарно їх нарізати та подавати до столу, а до них згодився і його іспанський салат.

Цих блюд вистачило, щоб попробувати всім бажаючим. А деякі зразу ж перепитували й уточнювали рецепти. Смакувало всім ще й як!

На завершення «смачного» заходу всі учасники кулінарних експериментів отримали гарні призи. Розходитись не хотілось, адже заряд хорошого настрою і радості передався всім.

 

 

Таким був ще один день на доз­віллі ужгородців в улюбленому клубі, на цікавому кулінарному шоу від Олександра Токача!

 

М. МАРИНКЕВИЧ.







газета Наше Життя

Кулінарне шоу від Олександра Токача

2015-11-02
Культура глухих / Видатні глухі https://ourlife.in.ua/uploads/posts/2015-10/1446210176_img_1863.jpg

Звичайно, уподобання у нас всіх різні. От у Саші Токача їх два — кулінарія і подорожі.

Любов до смачного приготування страв йому прищепила мама. З дитинства закарбувалась у його пам’яті перша спроба щось приготувати. Десь у семирічному віці Сашко захотів порадувати своїх батьків, які були на роботі, смачною вечерею.

 

газета Наше Життя